Ga naar de inhoud
Home » Fietsstoeltje Baby

Fietsstoeltje Baby

Op deze pagina duiken we in de wereld van baby fietsstoeltjes. We hebben een top 5 gemaakt van wat volgens ons de beste vijf fietsstoeltjes zijn. Daarnaast hebben we advies om jou te helpen bij je keuze. Ontdek de verschillende opties, veiligheidstips en aanbevolen merken voor het veilig vervoeren van je kleintje.

Top 3 baby fietsstoeltjes voor

Bobike One Mini Fietsstoeltje Voor

De Bobike ONE is een innovatief kinderfietszitje met een eigentijds, strak ontwerp uit Nederland. Het is zeer duurzaam en veilig, dankzij het dubbelwandige ontwerp en hoogwaardige kleurbestendige materialen. Dit zitje maakt gebruik van een waterafstotende zitplek in plaats van een traditioneel kussen, voor extra comfort. De schouderriemen zijn zacht en aangenaam, terwijl de voetsteunen gemakkelijk en zonder gereedschap te verstellen zijn. De Bobike ONE voldoet aan de strengste veiligheidsnormen voor kinderzitjes.

De Bobike ONE Mini is bedoeld voor montage aan de voorkant van de fiets en is geschikt voor kinderen vanaf circa 9 maanden tot 3 jaar of tot een gewicht van 15 kg. Het wordt geleverd met montageonderdelen voor zowel smalle als brede stuurkolommen. Voor bevestiging aan een Ahead stuurkolom is een additioneel montageblok beschikbaar.

 

 

Thule Yepp Nexxt Mini Voor

De Thule Yepp Nexxt Mini Black is een lichtgewicht en stijlvol fietszitje voor kinderen van 9 maanden tot 3 jaar (max. 15 kg), ontworpen voor montage aan de voorkant van de fiets. Het combineert een stevige buitenkant met een zachte, schokdempende zitting en een veilige, verstelbare vijfpuntsgordel met zachte schouderpads.

Het zitje biedt gebruiksgemak met zijn magnetische kindveilige sluiting, en de voetsteunen en -riemen zijn makkelijk met één hand aan te passen naarmate het kind groeit. Uw kind kan zijn handen comfortabel plaatsen op de handgreep tijdens het fietsen.

De Thule Yepp Nexxt Mini is snel te monteren en verwijderen met de bijgeleverde Slimfit Adapter, geschikt voor zowel normale als Ahead-stuurpennen. Het zitje is gemaakt van waterafstotende materialen, eenvoudig te reinigen en voorzien van een slot voor extra veiligheid.

Urban Iki Fietsstoeltje Voor

Het Urban Iki voorzitje biedt kinderen van 9 maanden tot 3 jaar (tot 15 kg) een comfortabele en veilige plek vooraan op de fiets, ideaal om alles goed te kunnen zien. Dit zitje is ook geschikt voor e-bikes en heeft een licht, comfortabel en slijtvast ontwerp. De 5-puntsgordel zorgt voor optimale veiligheid en het stoeltje voldoet aan de strenge Europese TÜV veiligheidsnorm.

Het zitje is vormgegeven met een ergonomisch design, zachte schouderbandjes en een waterdicht kussen voor extra comfort. Voetsteunen, voetenbandjes en de veiligheidsgordel zijn eenvoudig met één hand in te stellen. Het kenmerkende Japanse golfpatroon geeft het stoeltje een unieke uitstraling.

Voor extra gemak is het Urban Iki voorzitje binnen 5 minuten te monteren met het meegeleverde bevestigingsmateriaal, en past op elke standaard fiets. Met een extra montageblok of compact adapter, beschikbaar als accessoire, kan het zitje gemakkelijk tussen twee fietsen gewisseld worden, wat kosten bespaart op een tweede zitje.

Top 3 baby fietsstoeltjes achter

Bobike Maxi Go Fietsstoeltje Achter BD

De Bobike GO, de nieuwste aanwinst in de Bobike-reeks, is speciaal ontworpen voor de wereldmarkt buiten Nederland. Dit zitje brengt het slanke, stijlvolle Nederlandse ontwerp naar fietsers wereldwijd.

Zoals alle Bobike-zitjes, beschikt de GO over een dubbelwandige constructie, wat het zowel slank als extra veilig maakt. Dit maakt de GO tot een gebruiksvriendelijk fietszitje, ideaal voor gezinnen die dagelijks fietsen voor woon-werkverkeer en schoolritten.

De Bobike GO is verkrijgbaar in vijf aantrekkelijke pastelkleuren en is voorzien van een geheel nieuw montagesysteem. Het zitje kan direct op de bagagedrager bevestigd worden, passend op dragers van 120 tot 185 mm breed en buisdiameters van 10 tot 16 mm. Handig is dat je voor de montage geen gereedschap nodig hebt.

 

Qibbel Air Fietsstoeltje Achter

Het Qibbel Air achterzitje, gemaakt in Nederland, biedt veilig en comfortabel vervoer voor kinderen van 9 maanden tot 6 jaar (tot 22 kg). Uniek aan dit zitje is de rugleuning van mesh, een licht en ventilerend materiaal dat zorgt voor extra comfort. Het zitje voldoet aan de hoogste Europese veiligheidsnormen en is voorzien van een 5-puntsgordel die zich aanpast aan de schouderhoogte van het kind.

De installatie van het Qibbel Air zitje is eenvoudig en snel (<1 minuut) zonder gereedschap. Met een draaiknop wordt het stoeltje vastgemaakt aan de drager, en het kan net zo makkelijk weer verwijderd worden. Het past op elke reguliere bagagedrager (11-17 cm breed en buisdiameter van 10-22 mm) en is direct gebruiksklaar uit de doos. Voor fietsen zonder bagagedrager is er een framebevestiging beschikbaar.

Duurzaamheid is een kernwaarde van Qibbel; de stoeltjes worden lokaal geproduceerd in Krimpen aan den IJssel, Nederland. Dit minimaliseert transportafstanden en vermindert de ecologische voetafdruk. Qibbel gebruikt groene energie, gerecyclede materialen en ontwerpt zijn stoeltjes voor een lange levensduur, wat bijdraagt aan een duurzamere wereld.

Polisport Groovy CFS Fietsstoeltje Achter

Het Groovy fietszitje van Polisport combineert een fris, ergonomisch ontwerp met comfort voor kinderen, dankzij geïntegreerde armleuningen en een kussentje. Voor de veiligheid is er een 3-punts gordel die met één hand te bedienen is, verstelbare voetsteuntjes, geïntegreerde voetbescherming, en een grote reflecterende sticker achterop het zitje. Bovendien is er ruimte in het ontwerp om een helm te dragen.

De Groovy is beschikbaar in twee versies: de Groovy CFS voor bevestiging op de bagagedrager, met een nieuwe bevestigingsplaat die past op e-bikes en bagagedragers van 120 tot 185 mm breed, en de Groovy FF voor bevestiging aan het frame. Dit achterzitje is geschikt voor kinderen van 9 tot 22 kg en voldoet aan de TüV GS – EN 14344 veiligheidsnorm, wat de veiligheid van uw kind garandeert.

Tips en advies baby fietsstoeltjes

Fietsstoeltje Baby voor of achter? 

Fietszitjes voor baby’s zijn er voor aan de voorkant en achterkant van de fiets, en beide hebben zo hun voor- en nadelen.

Voorzitjes zijn super omdat je je kleintje altijd goed kunt zien terwijl je fietst. Dit is fijn voor zowel jou als je kindje. Het is ook gezelliger, omdat je makkelijker kunt kletsen en lachen samen. Meestal zijn ze ook simpel te monteren. Maar, ze zijn alleen voor de allerkleinsten, want ze hebben een beperkt gewichtslimiet. Ook kunnen ze het soms wat lastiger maken om goed te sturen en te balanceren, vooral bij het op- en afstappen.

Achterzitjes zijn handig als je kind al wat groter is, omdat ze meer gewicht aankunnen. Ze zijn vaak comfortabeler en beschermen je kind beter, bijvoorbeeld door een hogere rugleuning. Plus, ze zitten jou als fietser minder in de weg. Het minpunt is dat je je kind niet constant in de gaten kunt houden, wat soms een beetje onrustig kan voelen. Ook is het wat lastiger om met je kind te praten en het kan een uitdaging zijn om zo’n zitje goed achterop je fiets te krijgen.

Dus, als je moet kiezen tussen een voor- of achterzitje, denk dan aan hoe oud en zwaar je kindje is, hoe fijn je het vindt om tijdens het fietsen te kletsen, en wat voor jullie allebei het comfortabelst is. En natuurlijk, veiligheid gaat voor alles, dus kies een zitje dat goed past op je fiets en voldoet aan de veiligheidsnormen.

Vanaf wanneer kunnen baby’s mee op de fiets in een fietsstoeltje?

Baby’s mogen mee op de fiets als ze zelfstandig kunnen gaan zitten en stabiel kunnen blijven zitten, wat meestal tussen de 6-9 maanden is.

Welk merk fietsstoeltje is de beste keuze?

Merkvoorkeuren verschillen, maar de merken Bobike en Yepp worden genoemd als goede opties. Bobike is compacter, wat het opstappen vergemakkelijkt, maar heeft een sluiting die over het hoofd gaat. Yepp heeft een tuigje, wat als fijner ervaren kan worden.

Is het veilig om een baby mee te nemen op de fiets voordat ze zelf kunnen gaan zitten?

Het wordt aangeraden te wachten tot het kind zelfstandig kan zitten vanwege de sterkte van de rugspieren. Het vroegtijdig meenemen op de fiets kan schadelijk zijn voor de rug en nek van het kind.

Wat is een goede richtlijn voor het gebruik van een fietsstoeltje?

Een algemene richtlijn is dat kinderen vanaf een maand of 9 mee mogen op de fiets, of eerder als ze stevig kunnen zitten. Het wordt geadviseerd om met korte ritjes te beginnen en de duur geleidelijk op te bouwen.

Welke fietsstoeltjes zijn geschikt voor op een e-bike?

De keuze hangt af van de plaatsing van de accu en het display, de breedte van de bagagedrager, en de ruimte rondom de zadelpen. Veiligheid en compatibiliteit met de e-bike zijn belangrijk. Het is essentieel om te controleren of de fietsstoeltjes voldoen aan de Europese veiligheidsnorm EN14344.

Wat betekent de Europese veiligheidsnorm voor fietsstoeltjes EN14344?

De Europese veiligheidsnorm EN14344 is een standaard die de veiligheidseisen en testmethoden specificeert voor fietszitjes die worden gebruikt om kinderen te vervoeren. Deze norm waarborgt dat fietsstoeltjes die in de EU worden verkocht, voldoen aan strikte veiligheidsvoorschriften. Hieronder vallen de sterkte van de bevestigingssystemen, de aanwezigheid van veiligheidsgordels, en de structurele integriteit van het zitje zelf om te verzekeren dat het kind veilig en stabiel op de fiets kan worden vervoerd.