Ga naar de inhoud
Home » Badthermometer

Badthermometer

Voor de meeste baby’s is in bad gaan een heerlijke ontspannende bezigheid. Vaak is het ook een mooi moment om te ‘bonden’ met je baby. Als nieuwe ouder wil je natuurlijk niks fout doen dus helpen we je graag op weg. Op deze pagina’s lees je over de ideale temperatuur van het badwater en hoe je dit met een badthermometer in de gaten kunt houden.

Top 3 badthermometers

Philips Avent Bad thermometer Digitaal

De Philips Avent digitale thermometer is een veelzijdig hulpmiddel voor het controleren van de water- en kamertemperatuur, speciaal ontworpen voor gebruik in de bad- en slaapkamer. Het apparaat biedt snelle en nauwkeurige metingen, zodat je eenvoudig een comfortabele en veilige omgeving voor je baby kunt creëren. Het rechtopstaande digitale display maakt het gemakkelijk om de temperatuur snel af te lezen, zelfs met volle handen. Bovendien is het ontwerp zowel veilig als leuk voor baby’s, voldoend aan hoge veiligheidsnormen en volledig waterbestendig voor speels gebruik in bad.

Belangrijkste kenmerken:

 • Snelle en nauwkeurige temperatuurmetingen voor veilig baden en comfortabele slaapomstandigheden.
 • Ideaal voor het handhaven van een optimale badwatertemperatuur tussen 36,5 °C en 38 °C, en een kamertemperatuur rond 18 °C.
 • Gebruiksvriendelijk met een rechtopstaand digitaal display voor gemakkelijke aflezing.
 • Veilig en leuk ontwerp, waterbestendig en geschikt om mee te spelen.

Luvion – Bad/kamerthermometer

De Luvion bad/kamerthermometer is een essentieel hulpmiddel voor ouders om de ideale temperatuur in de badkamer en kinderkamer te waarborgen. Het apparaat garandeert een veilige badwatertemperatuur tussen 36°C en 38°C, met een visueel alarm bij afwijkingen. Dit draagt bij aan een veilige en plezierige badervaring voor je kindje, met de drijvende bloem die ook dienstdoet als badspeeltje. Voor de kinderkamer biedt de thermometer de mogelijkheid om een optimale slaapomgeving te creëren, door de temperatuur rond de ideale 18°C tot 20°C te houden. Bovendien beschikt het apparaat over een batterijbesparende functie en schakelt het automatisch uit na gebruik, te activeren met een stevige tik op de achterzijde.

Belangrijkste kenmerken:

 • Zorgt voor een veilige badwatertemperatuur tussen 36°C en 38°C, met visueel alarm bij afwijkingen.
 • Handig voor het meten en handhaven van een comfortabele kamertemperatuur van 18°C tot 20°C.
 • Leuk en functioneel ontwerp met een drijvende bloem als speeltje.
 • Batterijbesparende functie met automatische uitschakeling en eenvoudige activering.

Alecto Baby BC-11 Thermometer nijlpaard

De BC-11 badthermometer van Alecto is een multifunctioneel en gebruiksvriendelijk hulpmiddel, ontworpen voor het creëren van een veilige en plezierige badtijd voor je baby. Deze grappige nijlpaardvormige thermometer meet nauwkeurig de temperatuur van zowel badwater als de lucht in de kamer, met een bereik van 0 tot 50 graden. Het grote display toont de temperatuur duidelijk, en er klinkt een alarm bij te heet water (boven 39°C). Voor gemak en duurzaamheid schakelt het apparaat zichzelf uit na een uur, en wordt geleverd met een extra batterij voor langdurig gebruik. Ontworpen met jonge ouders in gedachten, staat Alecto bekend om zijn hoge kwaliteit en goede prijs-kwaliteitverhouding.

Belangrijkste kenmerken:

 • Nauwkeurige meting van zowel badwater- als kamertemperatuur.
 • Alarmfunctie voor te heet water (boven 39°C) voor extra veiligheid.
 • Automatische uitschakelfunctie voor batterijbesparing en lange levensduur.
 • Inclusief een extra batterij en een universele handleiding, verpakt in een gebruiksvriendelijk en grappig nijlpaardontwerp.

Tips badthermometers

Wat is de ideale watertemperatuur voor een babybad?

De ideale watertemperatuur voor een babybad ligt rond de 37°C, vergelijkbaar met de lichaamstemperatuur van een volwassene.

Wat zijn verschillen tussen digitale en analoge badthermometers?

Een digitale badthermometer maakt gebruik van elektronische sensoren om de watertemperatuur te meten en geeft de temperatuur weer op een digitaal scherm. Een analoge badthermometer meet de temperatuur met behulp van traditionele methoden zoals een vloeistof of strip die van kleur verandert en heeft meestal een schaalverdeling waarop de temperatuur wordt afgelezen. Voor een snellere en nauwkeurige weergave kies je voor een digitale thermometer.

Hoe gebruik ik een babybadthermometer?

Plaats de thermometer in het water voordat je je baby in bad doet en wacht tot het de temperatuur nauwkeurig aangeeft, meestal binnen enkele seconden.

Is een babybadthermometer echt nodig?

Ja, omdat baby’s zeer gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen en een thermometer helpt om de perfecte watertemperatuur te waarborgen.

Kan ik mijn hand of elleboog gebruiken om de watertemperatuur te testen?

Hoewel sommige ouders dit doen, is het niet zo nauwkeurig als een thermometer en kan het leiden tot te warm of te koud water voor de baby.

Wat moet ik doen als het badwater te heet of te koud is?

Voeg koud water toe als het te heet is, of warm water als het te koud is, en test opnieuw met de thermometer voordat je je baby in het bad plaatst.

Zijn er verschillende soorten babybadthermometers?

Ja, er zijn digitale thermometers, drijvende thermometers en zelfs thermometers geïntegreerd in badspeelgoed.

Hoe vaak moet ik de thermometer kalibreren of vervangen?

Raadpleeg de instructies van de fabrikant; sommige thermometers vereisen regelmatige kalibratie of vervanging na een bepaalde periode.

Wat als de thermometer een verkeerde temperatuur aangeeft?

Controleer of de batterijen vervangen moeten worden of overweeg de thermometer te vervangen als deze consequent onjuiste metingen geeft.

Is er een risico op verbranding voor mijn baby als het water te heet is?

Ja, baby’s hebben een zeer gevoelige huid en kunnen gemakkelijk verbranden in te heet water, vandaar het belang van een nauwkeurige temperatuurmeting.

Kan ik de badthermometer ook gebruiken om de kamer temperatuur te meten?

Sommige thermometers hebben deze dubbele functie, maar controleer de specificaties van het product om zeker te zijn.

Hoe bewaar ik de badthermometer wanneer deze niet in gebruik is?

Bewaar het op een droge plaats buiten het bereik van kinderen. Vermijd direct zonlicht en extreme temperaturen.

Zijn babybadthermometers veilig voor mijn baby om mee te spelen?

Veel thermometers zijn veilig en ontworpen om ook als badspeelgoed te dienen, maar controleer altijd of er geen kleine onderdelen zijn die een verstikkingsgevaar kunnen vormen.

Kan ik een gewone thermometer gebruiken in plaats van een speciale badthermometer?

Het wordt aanbevolen om een speciale badthermometer te gebruiken omdat deze specifiek ontworpen is voor gebruik in water en om nauwkeurige metingen te geven bij de juiste temperaturen voor babybadjes.