Call us : 0768200211
Mail us : info@baby-uizetlijst.com
babystoeltjes

Tips voor het kopen van een kinderstoel

Home > Blog > Tips voor het kopen van een kinderstoel

Tips voor het kopen van een kinderstoel

Kinderstoelen maken het eten met je kind een stuk leuker, je kindje zit lekker naast je aan tafel en heeft het gevoel dat hij mee doet met het gezin. Maar de kinderstoel moet natuurlijk veilig zijn, comfortabel voor het kindje en makkelijk schoon te maken. Hierdoor zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Hieronder vind je een paar tips voor het kopen van kinderstoelen.

Riem

Een goede gordel zorgt ervoor dat je kindje niet kan opstaan, of uit het stoeltje kan vallen. Er zijn maar weinig stoelen zonder gordel. Maar er bestaan twee soorten gordels. De vijfpuntsgordel en de driepuntsgordel. De vijfpuntsgordel is een stukje veiliger, omdat je kindje dan echt niet kan ontsnappen.

Blad

Een tafelblad dat je eraf kan halen is het makkelijkst. Hiermee geef je het kindje wat ruimte om zelf te kunnen eten. Het voorkomt ook dat je het hele huis naar elke maaltijd moet schoonmaken. Daarnaast kan het tafelblad ook gebruikt worden voor speelgoed, zodat het kindje zoet blijft terwijl de rest van het gezin rustig kan eten.

Comfort

Je kindje wil natuurlijk net als jij gewoon lekker kunnen zitten. Hiermee zijn de stoelen met bekleding het beste geschikt. Ze zijn wel wat moeilijker om schoon te maken. Maar je kindje zit wel een stuk lekkerder dan in een stoel zonder bekleding.

Meegroeistoel

De meegroeistoelen worden steeds populairder. Deze kinderstoelen hebben een verstelbare voetensteun en zitvlak. Hierdoor kan de stoel jaren door je kindje gebruikt worden. Deze stoelen hebben zelfs soms al opzetstukken zodat je er zelfs al baby’s in kunnen zitten. Dit gebeurd dan met een speciale beugel, of een nestje. Deze stoelen zijn een stuk duurder, maar gaan dan ook veel langer mee.