Call us : 0768200211
Mail us : info@baby-uizetlijst.com
baby doekjes

Billendoekjes

Home > Baby uitzetlijst > Babyverzorging > Billendoekjes

Billendoekjes

Kleine kinderen knoeien met hun eten, spugen hun moeder onder en gooien met hun flesje. Billendoekjes zijn daarom één van de vele babyproducten waar moeders absoluut niet zonder kunnen. Billendoekjes worden, zoals de naam al zegt, gebruikt voor het afvegen van vieze babybillen. In de jaren vijftig werden er al speciale doekjes gebruikt voor schoonmaken van babybilletjes. De billen doekjes zoals we die nu kennen verschenen in de jaren negentig. Behalve voor het schoonvegen van de vieze billetjes van je kind, zijn ze ook te gebruiken voor het afpoetsen van de handen en het mondje van je baby of bij kleine ongelukjes. Handig als je even geen monddoekjes binnen handbereik hebt.

Zorg dat je altijd een pakje doekjes in de luiertas hebt zitten. In de jaren vijftig werden er al speciale doekjes gebruikt voor schoonmaken van babybilletjes.

Billendoekjes zijn er in veel soorten en merken. Ieder kindje heeft een andere huid en reageert anders op bepaalde producten. Heeft je baby een heel gevoelige huid? Dan kun je het beste kiezen voor parfumvrije en hypoallergene doekjes voor in de commode. Deze doekjes bevatten geen chemische stoffen en zijn dus minder schadelijk voor de huid. Net als andere babydoekjes zijn deze gewoon verkrijgbaar bij de drogist. Billendoekjes zijn overigens ook handig om zelf te gebruiken op het toilet.