Call us : 0768200211
Mail us : info@baby-uizetlijst.com

Babyfoon kopen, de beste tips!

Home > Blog > Babyfoon kopen, de beste tips!

Babyfoon kopen, de beste tips!

Bij het kopen van een babyfoon is het belangrijk om op een aantal zaken te letten.
Als eerste kun je letten op het bereik. Heb je een grote tuin waar je graag de avonden doorbrengt, dan kies je een babyfoon met een groot bereik. Het effectieve bereik wordt wel beperkt door het aantal muren en plafonds tussen de ouder- en babyunit, iets om rekening mee te houden bij het plaatsen van de units.
Daarnaast hou je rekening met de buurt waarin je woont, de meeste babyfoons vangen namelijk het geluid van andere op. Woon je in een kinderrijke buurt met huizen dicht bij elkaar, denk dan bijvoorbeeld aan een DECT exemplaar. Deze zijn 100% storingsvrij en gaan automatisch op zoek naar een vrij kanaal dat nog niet bezet is door een andere babyfoon.

Tegenwoordig zijn steeds meer exemplaren voorzien van een beeld- en/of camerafunctie. Je kunt dan naast je kindje horen, ook bekijken hoe het met je kindje gaat. Let er dan op dat je een nachtzichtfunctie op het apparaat moet hebben. Een aantal babyfoons kennen de mogelijkheid om tegen je kindje terug te praten. Sommige kindjes vinden het geruststellend om de stem van papa of mama te horen ’s avonds als ze wakker worden en je niet per direct boven kunt zijn. Dit is ook prettig voor als je kindje al wat ouder is.

Ook is er soms de mogelijkheid om een muziekje af te spelen, of de temperatuur in de kamer van je kindje te bekijken. Zodra het te koud of te warm wordt in de kamer van je kindje, komt er een signaal op de ouderunit.
Als laatste kun je bij sommige babyfoons ervoor kiezen om het geluid in stilte weer te geven. De geluiden worden dan door middel van led-verlichting weergegeven.